Emäntä on ollu laiskal pääl näin kesällä...mutta jos taas jotain pientä tänne kirjuuttelis...

Tervakoskella käytii pyörähtämässä lauantaina 26.7. Hovawarttien päänäyttelyssä. Mulla tuli erimielisyyksiä oman auton kanssa siinä pari päivää ennen, mutta Paulan kyydillä sit onneks päästii. Aamu kuudelta  sitte minä, Paula, Miia ja kolme koiraa Töpö, Upi ( Amix Desmond) ja Bella ( Amix Bellariina ) lähettii ajelee päin Tervistä. Vähä jänskätti kyllä et miten matka menee ku kyydissä on veljekset Töpö ja Upi, mutta ei mitään ongelmaa ollu, jollei lasketa Töpön vinkumissii ku Bella oli vieres; Ihana nainen ja häkki välissä..pyäää!! Hyvis ajois oltii peril ja saatii leiri pystyy hyvälle paikalle kolmos ja nelos kehien välii, joissa mein poppool toimintaa oli. Mein poppoo kasvoi sit viäl siellä ku Markku toi Töpön äidin ( B'elodea von Gaudihof ) ja Harri ja Rossi ( Amix Darkley) sekä Piia saapuivat leiriin, sekä hiukka myöhemmin vielä Amix Dinar ja Minna tulivat paikalle. Aika läjä Amixlaisia...
Aurinko paistoi täydeltä taivaalta mutta onneks siellä kävi mukavasti tuuli, ettei ihan kuoleman kuuma päässy oleen kuhan pysyi varjossa...

Kehät alkoi kymmeneltä. Avoimeen luokkaa oli ilmotettu 54 koiraa ja Tuomarina oli Jürgen Krämer, Saksa. Merkkareilla aloteltii, joten siellä heti alkupäässä oltii Rossi edellä ja Töpö perässä hakemassa EH:t kehästä. Saa olla ihan luvalla tyytyväinen ku saa sen tuolta näyttelystä. Töpön kehäkäyttäytymiseen olen tosi tyytyväinen, ei sohlannu mittää ylimääräsii, ja jostai syyst mua ei täl kertaa jännittän oikeestaa ollenkaa. Ja kun täytyy myöntää että lähin sinne jo sillä asenteella että kokemusta ollaa hakemassa, mein kun on nyt ihan turha avoimessa luokassa mitään ihmeitä odotella. Samoin blondiveli Upi haki sit myöhemmin sen samasen EH:n.

Narttujen osalta avoimes luokas sitte menikin paremmi...
Tuomarina Denise Gaudy, Sveitsi, ilmotettu 58 koiraa
Amix Bellariina  ERI, B'elodea von Gaudihof  EH ja poikain siskoflikka  Amix Dinar  UPEESTI ERI3, SE OLI KOMIAA!!

Euralaisiiki treffattii siellä yllättäen..Maija, Anna, Tatu ja Luka, eli euran uusin hoffitulokas, ihana söpö pakkaus, jonka näin nyt sit livenä ekakerran..

Dinarin menestystä sit jäätiin seuraamaa ja kannustamaa sine loppukehiin asti ja kotona oltii sitte yhdeksän aikoihi illalla..

Reissu meni hienosti, ei siinä mitään, mutta ei siin myöskään kaikki...

Jo takastulles Töpö oli hiuka oksentan, ja meinattii et vähän on ollu jänskä ja rankka päivä et siitä se. ja seuraavana yönä sit alkoi oksentaa ja paskantaa oikee urakalla. Sununtai aamulla ei enää suostunu juomaa mitää ku joka kerta yrjös sen jälkee. Alkoi vetää heikkoon kuntoon ja mä soittelin päivystävii eläinlääkäreitä läpi. Kaik oli sitä mieltä että piimää vaikka pipetillä ja kyllä se siitä ku iso koira on ja kaikkee.Iltapäiväl se ei enää päätään jaksan nostaa ku joku tuli pihalle ja jos vaa vapaaks pääsi se läks mettään piiloon makamaan. ilalla myöhään sitte jo verta oksennuksen joukossa ja lääkärit edellee sitä mieltä että piimä auttaa. voi jumalauta että kävi mielessä et jos toi koira ny yön aikan mun käsiini kuolee ni  mä lahtaan ne päivystäjät ite.. Kahdelta yöllä sitte taas paskottii ja mä ajatuksissan päästin töpön vaa ulos ja aloin siivoomaa. Sitte vietinkin elämäni pisimmän kakskyt minuuttia taskulampun kera mettäs ettien poikaa ku olihan se taas lähteny piiloon...ei se ollu ku sadan metrin pääs tos mettäs mut makas vaa hiljaa vaikka koitin huudella ja maanitella.
Aamula soitin sitte jo rauman yksityiselle eläinlääkäriasemalle ja ne otti meiät sinne. Töpö oli päivän tiputuksessa, sai pahoinvointiin piikin, lääkekuurin ja vielä tänään käytiin ottamas lisää nesteytystä. Munuaisarvot on kohollaan, mutta täs vaihees olettaen et se johtuu kuivumisesta. kontrolli on kahen viikon päästä ja siihen asti meillä ihan lepo vaan..ei treenejä ei rasitusta...
Mä tiettyajattelin että tää ny johtuu siitä kuumasta päivästä Terviksellä, mutta tällänen ei oo kuulemma siihen viittaavaa. Joku vattapöpö + tää ilma ni vetää näin heikkoon kuntoon, oli sit ollu terviksellä tai ei. Ja siellä Töpö oli kylä vielä elämänsä kunnossa ja otti lunkisti sen päivän. Kun yleensähän Töpö on tressannu näyttelyistä, jonka on ensimmäisenä huomannu hilseilystä, jota ei ees ollu nyt...

Nyt töpö alkaa olla jo ihan oma ittensä paitsi et kiloja karisi parissa päivässä mota kiloo ja se näkyy edellee tottakai ku ei oo syöny ku hiukan riisiä ja raejuustoo.
Kiitos täsä kohtaa Paulalle, oli hienoo ku lähit mukaan ku haettii Töpöö ja muille tsemppiviesteistä ja kyselyistä. Kyllä nyt alkaa aurinko paistaa taas tännekki kasaan!!