Hiljaiseloa on tammikuukin vielä ollu. Mä olen hiuka opiskellu eläimen oppimisen psykologiaa netissä, mielenkiintosta miettiä kotioloissa tapahtuvaa käyttäytymistä ja koulutukseen liittyviä seikkoja mutta vaikeeta toisaalta vääntää kirjottaen asiat niin että ne muutkin ymmärtävät. kurssil on käsitelty klassista ja operanttia ehdollistumista, vahvisteita ja rankaisuja ja sitte tehtiin koulutussuunnitelma: jonkin uuden asian opettaminen omalle koiralle ja sen jälkeen alettii sitä toteuttaa. eli töpö on ollu koekaniinina tässä opiskelun ohessaSilmänisku .

Tän lisäks ollaa käyty kylillä kaverin kans vähä harjottelees ohituksia. kysymykses on tuttu narttu, joten jo ekan kohtaamisen aikana Töpö oli hyvin miehekäs ja vinku koko ajan naisen perään, remmiräähjäämisestä ei siis tietookaan, mutta silti on huomannu että hyötyä tästä on silti. Ny ollaa rähinöitten kans oikeestaa sellases vaihees et vain harvat ja valitut koirat saa Töpön repemää mut yleensä jos vastaantulija on nätisti ni Töpökin sen osaa, mutta jos vastaantulija alottaa kyttäämisen tai haukkumisen ni ei Töpökä hiljaa ole.

Hauskinta tääl tosiaa on et vaikka mennää tarkotuksella keskelle Euran suurta citiä treenailee ni muita koiria ei näy juurikaan. yks kerta meni nappiin ku nähtii ainaki 4 muutaki koiraa,ha haa. tästä ku kevättä kohti mennää ni on tarkotus sitte taas alotella kerhon koulutukset myös vastaantulevan koiran ohitusharjotuksilla, remmikäyttäytymisen opettelulla, siedättämisellä tai miks sitä sit kukakin haluaa sanoo..

Suunnitelmat kesälle 2009

Töpön kans oon ajatellu et tää kesä otetaa aika rauhallisesti, jäljestellää ja hiotaa tottista, mut kokeisii ei oo tarkotus mennä. Paris-kolmes näyttelys käydää kurkkaamas ja luonnetesti olis ajankohtanen viimeistään syksyllä. Laitilan hoffileirille meno on vielä hiukan auki(riippuu loman ajankohdasta) mutta toivotaan että Amixin kennelpäivät toteutuis tänäkin vuonna Hymy sieltä me ei jäädä pois mistään hinnasta!

Emäntä aikoo kouluttaa itteensä vähän lisää, eli jos kaik menee suunnitelmien mukaan ni olen menossa keväällä Toko-koulutusohjaajakurssille ja eläinkoulutuskeskuksen nettiopiskelua luultavimmin jatketaan uusilla kursseilla.